Milliseid roogi pakuvad romantilise rannatee 30 turismi- või toitlustusettevõtet ja kuidas nendeni jõuda, sellest saab ülevaate äsja ilmunud retseptiramaatust, mis on pühendatud riigi suurjuubelile ja Pärnumaa maitsete aastale.
Retseptiraamatust leiab laevakoka soovitusigi
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romantilise rannatee teise retseptiraamatu (esimene ilmus 2014) teeb eriliseks Iklast pärit laevakoka Jakob Meieri päevikusse kirjapandud toidu- ja napsuretseptide ning 1930. aastate fotode lisamine temast ja alustest, millega ta maailmamerel seilas.
"Toidupärimus seob põlvkondi ja pakub avastamisrõõmu," kirjutab eessõnas nii toiduretsepte kui ka nende valmistajaid tutvustava trükise väljaandja, MTÜ Pärnu Lahe Partnerluskogu, viidates ka Manija ja Kihnu saarele, mis Mandri-Pärnumaa 250kilomeetrisest rannajoonest eemal. Trükise valmimist toetas Euroopa Liidu maapiirkondade konkuretsivõimet turgutav Leader-programm, kuid veel rohkem südikad perenaised, kes oskavad marineerida silme, küpsetada kalapirukat või keeta karulaugusuppi.