Uus õpetaja austab kirikutraditsioone

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti evangeelse luterliku ki­riku­ (EELK) konsistoorium kinnitas­ Pärnu Eliisabeti koguduse õpetajaks Pärnu praosti Tõnu Taremaa, kellele langes koguduse 16-liikmelise juhatuse valik viie kandidaadi seast läinud pühapäeval.
Eesti evangeelse luterliku ki­riku­ (EELK) konsistoorium kinnitas­ Pärnu Eliisabeti koguduse õpetajaks Pärnu praosti Tõnu Taremaa, kellele langes koguduse 16-liikmelise juhatuse valik viie kandidaadi seast läinud pühapäeval. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eesti evangeelse luterliku ki­riku­ (EELK) konsistoorium kinnitas­ Pärnu Eliisabeti koguduse õpetajaks Pärnu praosti Tõnu Taremaa, kellele langes koguduse 16-liikmelise juhatuse valik viie kandidaadi seast läinud pühapäeval.

Taremaa ei osanud öelda, mis sai tema valimisel määravaks. “Ma pooldan kirikutraditsioone,” sõnas Taremaa. “Seda ka suhtumises abieluinstitutsiooni. Ma loodan, et Eliisabeti kirikus ei hakata kunagi samasoolisi paare laulatama. Kirik peaks selles küsimuses siiski järgima piiblis öeldut.”

Küsimusele, mis on tema suurim ülesanne Eesti annetajaliikmete poolest suuruselt kolmandat kogudust teenima asudes, vastas Taremaa, et see paistab silma kiriku välisilmest.

“Kiriku remont, katusekonstruktsioonide ehitus koos remondiga ja seejärel välis­ilme,” loetles Taremaa. “Katuse remondiks vajame juba sel suvel­ 155 000 eurot, millest 70 000 andis riik, 15 000 peame­ saama kokku kiriku omaosalusena ja puudujääva 70 000 euro suhtes oleme pöördunud palvega Pärnu linnavalitsuse poole,” märkis õpetaja.

Taremaa hinnangul on vaja teha tööd koguduse sees, kuna üle aasta väldanud keeruline, õpetaja lahkumisega seotud olukord on koguduse elule oma mõju avaldanud.

“Koguduse kasvatustöö on kiriku põhiülesanne, mida ütleb EELK põhikirigi, ehk juhtida inimesi pääsemisele ja tõe tundmisele,” lausus Taremaa. “Samal ajal tuleb pea igas Eesti koguduses tegelda rohkem või vähem materiaalse poolega, olgu see siis kiriku või teiste kogudusehoonete remont või igapäevane ots otsaga kokkutulemine.”

Preester lisas, et Eliisabeti kiriku hoone pole ainult koguduse, vaid ka kohaliku omavalitsuse visiitkaart.

Taremaa on sündinud Tallinnas 24. mail 1959. aastal. Ta on lõpetanud 1982. aastal Tallinna riikliku konservatooriumi muusikapedagoogina, 2007. aastal EELK usuteaduse instituudi ja samal aastal ordineeritud preestriks.

Taremaa on töötanud pedagoogina üldhariduskoolis ja pärast vaimulikutee valimist ja diakoniks ordineerimist 1991. aastal diakonina Ilumäe, Viru-Nigula ja Kunda koguduses.

Pärnumaale tuli ta 2005. aastal Pärnu-Jakobi ja Sindi koguduse diakoniks. Sealt edasi, preestriordinatsiooni järel­, on ta teeninud kirikut õpetaja ja hooldajaõpetajana Pärnu-Jakobi, Tori ja Sindi koguduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles