Pärnumaale võib kerkida seenioride küla

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Häädemeeste valda Majaka külla Kirjutsaadu maaüksusele soovitakse rajada seenioride küla. 

Veebruaris algatas Häädemeeste vallavalitsus detailplaneeringu, mille eesmärk on ehitada kuni 60 ruutmeetri suurused väikemajad ja külakeskuse hoone. Maju peaks planeeringu järgi külla kerkima 50–60, peale selle karavanide parkla telkimisalaga ja saunamajad.

Ettevõtja ise, Evelin Klein, ei soovinud praegu veel detailplaneeringut täpsemalt kommenteerida. "Tänaseks pole see veel kinnitatud ja muutujaid võib ees olla palju," põhjendas ta.

Valla planeerimisnõunik Maia-Liisa Kasvandik leiab, et vallale tuleks seesugune ettevõtmine kasuks, eelkõige suureneks elanike arv. "Samuti on sinna planeeritud autokaravanide parkla, mis arendab valla turismi," märkis ta.

Planeeringualal tehtud Häädemeeste valla rannaalade osaüldplaneeringu järgi on tegemist rohevõrgustiku alaga, kus aga majandustegevus ei ole keelatud, kui säilib 70 protsenti rohekoridori keskmisest läbimõõdust.

Seega kommenteeris planeerimisnõunik, et rohekoridor vähendab ilmselt veidi kavandatavate hoonete arvu, kuid muid takistusi ei sea.

Planeeringuga on võimalik tutvuda Häädemeeste valla kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles