Rändlinnud ei kiirusta tagasitulekuga

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval nähti Pärnumaal Kilingi-Nõmmel kevadrändelt saabunud valge-toonekurge (pilt on illustratiivne).
Pühapäeval nähti Pärnumaal Kilingi-Nõmmel kevadrändelt saabunud valge-toonekurge (pilt on illustratiivne). Foto: Henn Soodla

Ehkki lindude kevadränne pole veel kõrgpunkti jõudnud, on kohal mitme liigi esindajad. Pärnumaal on teiste seas märgatud hanesid ja eile täheldati siinkandis valge-toonekurge. Peale selle on haripunktis põldlõokeste ränne.

Keskkonnaagentuuri eluslooduse spetsialist Jaak Tammekänd sõnas, et esimesi valge-toonekurgi nähti Eestis üle nädala tagasi. "Eile täheldati esimest tiivulist ka Pärnumaal Kilingi-Nõmmes," täpsustas ta.

Ornitoloogi andmeil nähti esimesi hanesid nädala eest. "Iga päevaga kohtab neid järjest enam. Eile täheldati neid Kablis 500 ringis," mainis ta.

Kui kuu keskpaigas võis kohati märgata esimesi naasnud põldlõokesi, siis nüüd kinnitab Tammekänd, et põldlõokesi leidub hulganisti.

Siiski nendib ornitoloog, et võrreldes eelmiste aastatega on tänavu ränne külma tõttu hilisem: tavaliselt on põldlõokesed kohal juba märtsi keskpaigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles