Pärnakad korjasid Koolitantsult hulgaliselt auhindu

Christin Mäemets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel laupäeval Paides Koolitantsu finaalis osalesid rühmad Pärnu koolidest ja tantsukoolidest, noppides nii mõnegi esimese ja teise koha

Pärnu Koidula gümnaasium tuli kavaga "Sürreaalne hingerüü" 10.–12. klasside kooli tantsude kategoorias võitjaks, noori juhendab Annika Viibus.

Vabatantsu kategooria 10.–12. klasside seas võitis Pärnu tantsukool WAF Dance kavaga "Rööprähklejad puhkehetkel", mille autor ja juhendaja on Viibus.

6.–9. klasside tänavatantsude hulgas osutus parimaks WAFi tants "Zombid", mille on loonud Meeli Pärna ja tema poeg Markus Monak.

Sütevaka humanitaargümnaasiumi kuuendiku ja kooli tantsuvõistluse parima tantsija Mia Ormi mõeldud ja lavastatud "Taaskohtumine" võitis 4.–6. klasside seas. Sama kooli trupp saavutas vanimas eaklassis teise koha tantsuga "Arhee", mille autor ja lavastaja on Monak.

"Olen õpilaste üle uhke ja rõõmus. Suurim väärtus on see, et noored on tantsud ise loonud ja selgeks õppinud," rääkis Sütevaka humanitaargümnaasiumi direktor Andres Laanemets.

Direktor usub, et edu taga on Sütevaka tantsuvõistluse pikk traditsioon ja kindlasti annab paljudele noortele hea kogemuse eri tantsukoolides treenimine.

"Tantse tehakse kehalise kasvatuse tundide ajal teisel perioodil. Õpetajad vaatavad tantsud küll üle, aga loovad ja lavastavad need ikka õpilased ise," rääkis Sütevaka humanitaargümnaasiumi huvijuht Heidi Taal.

Lastetantsu mudilaste vanusegrupis saavutas esimese koha Janne Ristimetsa Tantsustuudio tantsuga „Sammuke korraga“. Tantsu autor ja juhendaja Janne Ristimets 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles