Kriminaalasi ähvardab: Pärnus 200 kilomeetrit tunnis kihutanud mootorrattur on korduvrikkuja

Martin Laine
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorratas.
Mootorratas. Foto: Politsei ja piirivalveamet

Läinud nädala reedel Pärnus hullupööra kihutanud 31aastane mootorrattur, kelle politsei pidi lõpuks jõuga blokeerima, oli juhtimisõiguseta ja on juhiloata varemgi sõidukit juhtinud.

"Kuna meest on korduvalt karistatud juhiloata sõidu eest, algatatakse tema suhtes kriminaalmenetlus,“ ütles Pärnu politseijaoskonna juhtuurija Ago Kärtmann.

Karistusseadustik näeb sõiduki juhtimisõiguseta korduva juhtimise eest ette rahalise karistuse või kuni aastase vangistuse.

Reedel kell 17.03 mõõtis politseipatrull Pärnu—Rakvere—Sõmeru teel kiirust, kui märkas Rakvere poolt Pärnu suunas liikunud mootorratast, mille kiiruseks fikseeris 127 kilomeetrit tunnis.

Mees jõudis sõita veel Rääma ja Niidu tänava ristmikuni, kui talle sõitis risti ette politseiauto, mis blokkis tema edasisõidu.

Pärast kokkupõrget üritas mees veel politseinike eest põgeneda ja asus piki Rääma tänavat korravalvurite eest ära jooksma. Mõnesajameetrise tagaajamise järel õnnestus ta siiski kätte saada. Pärast kinnipidamist kurtis põgenenu valu ja kiirabi toimetas ta Pärnu haiglasse.

Pärnu politseijaoskonna välijuhi Mati Tee sõnutsi ulatus mootorratturi sõidukiirus tagaajamisel 200 kilomeetrini tunnis.

Sündmuspaik, kus politsei blokeeris kihutanud mootorratta tee.
Sündmuspaik, kus politsei blokeeris kihutanud mootorratta tee. Foto: Politsei- ja piirivalveamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles