Leiti mullu Pärnu südalinnas kaduma läinud Johannese surnukeha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei otsib 19aastast Johannest.
Politsei otsib 19aastast Johannest. Foto: Lääne prefektuur

Üleeile kella 17.30 aegu leidis kohalik elanik Pärnumaalt Marksa külast mere äärest mullu 29. oktoobri öösel saladuslikult kaduma läinud 19aastase Johannese surnukeha.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Raidla teatel ei tuvastatud lahangu käigus surnukehal vägivalla märke. Kohtuarstliku ekspertiisi käigus selgitatakse võimalusel noormehe surma põhjus.

Politseil pole infot selle kohta, kuidas Johannese surnukeha sattus Pärnu kesklinnast ligemale 25 kilomeetri kaugusele. Seda võib ainult oletada.

Kadumise üks versioonidest oli, et Johannes kukkus saatuslikul ööl Pärnu jõkke. Nii otsiti teda aktiivselt jõe ja mere äärest. Pärnu jõge kontrollis politsei sonariga.

Politsei avaldab Johannese lähedastele kaastunnet.

Marksa küla rannik.
Marksa küla rannik. Foto: Urmas Luik
Marksa küla, mille lähedalt mererannast leiti Johannese surnukeha.
Marksa küla, mille lähedalt mererannast leiti Johannese surnukeha. Foto: Google maps
 

19aastane Johannes väljus 29. oktoobri öösel kell 3.35 Pärnu Vaarika ööklubist jopeta, käis korra mõne meetri kaugusel Pika tänava ääres, põikas klubiesise Hommiku uulitsaga ristuvale Malmö tänavale, tegi tasasel sammul kaks tiiru ümber hoone ja läks uuesti Malmösse. Siis ta haihtus.

Politsei ja kümned vabatahtlikud kammisid mitu päeva läbi terve Pärnu. Johannest otsiti kodukohast Sauga vallastki.

Otsinguid alustati Pärnu kesklinnast, liiguti Karja ja Kooli tänavat pidi Mai poole, kus Johannes oli enne ööklubisse tulekut. “Keldriuksed, aknad, prügikastid – kõik kohad, kus on vähegi võimalik olla,” loetles Pärnu politseijaoskonna piirkonnajuht Karin Uibo mullu. Niisamuti pöörati tähelepanu leitud rõivaesemetele.

Põhjalikult otsiti Suurejõe Selveri lähedalt, kuna seal sünnipäeval olnud inimesega oli Johannes enne kadumist interneti vahendusel ühenduses.

Otsingutel mere ääres ja Johannese kodu ümbruses olid kasutusel päästeameti ja keskkonnainspektsiooni droonid. Kaatriga otsiti kadunut Pärnu jõest ja muuli ümbrusest.

Pärast aktiivsete otsingute lõppu on mitu korda käidud Johannest otsimas politseisse tulnud vihjete põhjal. Reedel näiteks kontrolliti helistaja väidet, et muuli juurest paistab midagi. Kaatriga uuriti muuli ümbrust ja drooni abil kõrkjate juurest, kuhu veesõidukiga ei pääsenud. Tulutult. Niisamuti kontrolliti politseisse helistanu unenägu, niisiis võeti arvesse absoluutselt kõike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles