Koolisöökla Robin Hood: toitlustusjuht maksis omastatud linnaraha eest töötajatele preemiat

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolisöökla.
Koolisöökla. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Silmanähtavalt löödud 48aastane Helena tunnistas kohtusaalis oma viimases sõnas, et ta tegi rumala vea. “Valus õppetund. Kaotasin samal ajal hea karjääri ja töökaaslased. Nimest ma ei räägigi,” lausus naine pisaratega võideldes. “Ma ei näinud väikese palga ja suurte lubaduste eest töötava kollektiivi motiveerimiseks muud võimalust.”

Ülejõe põhikooli ja Koidula gümnaasiumi toitlustusjuhina töötanud naine nentis, et haridusasutuste juhtkonnad maksid töölistele preemiat. Summad olnud aga kardinaalselt erinevad tema soovitatust. Nii hakkaski Helena köögi- ja puhvetitöötajatele isegi ümbrikus ergutusraha andma. Töötajad on kohtueelsel uurimisel tunnistanud, et vahetu ülemus andis neile sularaha. Selle päritolust polnud neil aimugi.

Prokurör Küllike Kask nimetas kohtus isikuid, kes olid süüdistatavalt paaril korral raha saanud. Enamasti toimus omaalgatuslik premeerimine jõulude ja kooliaasta lõpu aegu. Korraga üle antud summad erinesid: mõnel köögitöötajal tuli ümbrikku avades nähtavale mõnikümmend eurot, mõnigi preemia oli aga üle 150 euro.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Liivi Reinholdi teatel alustati kriminaalasi, kui politseisse oli laekunud teade, et toitlustusjuhi tegevus võib olla ebaseaduslik.

Tunamullu detsembris oli Ülejõe põhikoolis omajagu ärevust, kui ühtäkki ilmusid majja politseinikud ja viisid kaasa asutuse toitlustusjuhi, dokumendipakke ja arvuteid. Samal põhjusel väisasid uurijad Koidula kooli. Läbi otsiti toitlustusjuhi kodu ja autodki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles