Galerii: parimate pressifotode näitus jõudis Pärnu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti pressifotograafide liit avas koostöös Eesti ajalehtede liidu, Canoni ja Overalliga Pärnu Keskuses traditsioonilise pressifotode näituse, kus on väljas 2017. aasta parimad fotod.

Näitusel saab kaeda ligemale 50 parimat fotot kuude kaupa. Ülespanek jääb Pärnusse kuu lõpuni.

2017. aasta parima uudisfoto tegi Postimehe fotograaf Liis Treimann. Foto “Nuga kui asitõend”, see on võetud oktoobri viimasel päeval, kui tallinlasi ehmatas kesklinnas nugadega mees. Vahejuhtumi lõpetas politseiniku lask, mis mehe surmas. Sama fotoga võitis Treimann aasta pressifoto preemia.

Parima olemusfoto auhinna tegi mullu Rauno Volmar. Fotol “Edgar Savisaar ja tema biooniline jalg” on Edgar Savisaarele annetuste eest ostetud ja 27 000 eurot maksnud jalg, mis laeb Hundisilmal elutoa nurgas. Sellega kõndimine nõuab harjutamist, aga endisel Keskerakonna juhil ei piisa praegu selleks motivatsiooni.

Parima spordifoto võitis Madis Veltman Delfist tööga „Isa ja tütre kvaliteetaeg“. Fotol harjutab Kelly Sildaru treenerist isa valva pilgu all Norra X- Mängude Big Airi võistluseks.

Parima portreefoto tegi Äripäeva fotograaf Andras Kralla. Võidutööl on vennad Nirgid – ilmselt Eesti vanimad kinnisvaraarendajad, sukeldudes ärisse alles 80. eluaastates.

Parimatest pressifotodest ilmus ka raamat „Eesti pressifoto 2018“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles