Süntesaatori pakendist leiti 60 000 salasigaretti

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti töötajad avastasid Ikla-Pärnu maanteel sõiduauto kontrollil 60 000 Valgevene maksumärkidega sigaretti NZ Gold.
Maksu- ja tolliameti töötajad avastasid Ikla-Pärnu maanteel sõiduauto kontrollil 60 000 Valgevene maksumärkidega sigaretti NZ Gold. Foto: Maksu- ja tolliamet

Eelmise nädala lõpus avastasid maksu- ja tolliameti (MTA) töötajad Pärnu–Ikla maanteel sõiduauto kontrollil 60 000 Valgevene maksumärkidega sigaretti NZ Gold.

MTA uurimisosakonna töötajad pidasid riskianalüüsi tulemusena kinni Läti kodaniku sõiduauto, mille pagasiruumist leiti prügikottidesse pakitud sigaretid. Veel oli sigarette peidetud salongi tagaistmele Yamaha süntesaatori pakendisse.

Uurimisosakonna Lääne talituse juhi Peeter Paisuotsa kinnitusel jätkavad MTA töötajad süstemaatilist tööd salakauba tõkestamisel. 

„Salaturu osa vähendamine ja ausa konkurentsi tagamine Eesti siseturul on kindlasti ameti üks eesmärkidest,“ ütles Paisuots.

Maksu- ja tolliameti töötajad avastasid Pärnu–Ikla maanteel sõiduauto kontrollil 60 000 Valgevene maksumärkidega sigaretti NZ Gold.
Maksu- ja tolliameti töötajad avastasid Pärnu–Ikla maanteel sõiduauto kontrollil 60 000 Valgevene maksumärkidega sigaretti NZ Gold. Foto: Maksu- ja tolliamet

„Avastatud NZ Gold on Eestis salasigarette ostvate inimeste hulgas laialt levinud mark. Salasigarette tõmbavatel või aktsepteerivatel inimestel tasub tähele panna, et salakaupa tarbides jääb riigil saamata maksutulu, mida kasutatakse kõigi riigi elanike hüvanguks arstiabis, koolihariduses, teedevõrgustikus, turvalisuses, julgeolekus,“ märkis Paisuots.

Salasigaretid võeti asitõendina hoiule ja alustati väärteomenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles