Sõbralt Sõbrale avas Pärnus kaupluse

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassaraha. Foto on illustreeriv.
Kassaraha. Foto on illustreeriv. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Neljapäeval avati Pärnus Jannseni 2a poeketi Sõbralt Sõbrale teise ringi kauba pood.

OÜ Sõbralt Sõbrale kuulub mittetulundusühingule Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit (EEKBKL). Pärnus tegevust alustanud kauplus on ketis kaheksas, veel asuvad poed Tartus, Põlvas, Viljandis, Kärdlas ja Tallinnas.

Poes müüakse kõike, mida kodus tarvis läheb: rõivastest mööbli, vaipade ja lauanõudeni.

Kaupluse müügitulu läheb heategevuslike projektide, EEKBKLi lastelaagrite ja kristliku hariduse andmise toetuseks.

Mais alustati kampaaniaga “Hoolime koos”, mille käigus kutsuti Eesti inimesi üles tooma kodus kasutult seisvaid asju Sõbralt Sõbrale kauplustesse annetustena müüki. Annetatud kaup saab müügisaalis erimärgistuse ning Sõbralt Sõbrale arendus- ja turundusjuhi Henri Lehtsaare sõnutsi läheb pool Eestist korjatud esemete müügitulust maal elavate puudust kannatavate perede toetuseks, lähtudes iga pere konkreetsetest vajadustest.

“Otsustasime keskenduda just Eesti perede toetamisele, sest tore on küll Aafrika lapsi aidata, aga siingi piisab abivajajaid,” selgitas Lehtsaar.

Pärnu kaupluseski seisab kogumiskast korralike müügikõlblike rõivaste, kodumasinate, mänguasjade, kodukauba annetamiseks. Vastu võetakse ka mööblit.

Praegu pärineb enamik poes müüdavast kaubast Rootsist, kuid arendusjuhi jutu järgi püütakse Eesti inimeste teadlikkust kasutatud esemete ringlusse saatmise suhtes tõsta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles