Pärnu linnavolikogu esimeheks saab Vahur Mäe

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Mäe.
Vahur Mäe. Foto: Urmas Luik

Toomas Kivimägi valimisliit pakub Pärnu linnavolikogu esimeheks Pärnumaa spordiliidu projektijuhina töötava Vahur Mäe, ülejäänud kandidaadid Enn Raadik ja Tiit Kask taandasid end.

Eile õhtul kinnitas Toomas Kivimägi valimisliit Mäe volikogu esimehe kandidaadiks. Pärast valimisliidu koosolekut kogunenud koalitsiooninõukogu kiitis valimisliidu eelistuse heaks. Koalitsioonilepingu järgi kuulub nii linnapea kui volikogu esimehe koht kohalikel valimistel 14 kohta saanud Kivimägi valimisliidule.

31aastane Mäe on lõpetanud Tartu ülikooli Pärnu kolledži sotsiaaltöö korralduse eriala 2002. aastal. Ta on seitsmekordne Eesti meister sõudmises ja tuli 2004. aasta üliõpilaste maailmameistrivõistlustel kaheksapaadis pronksmedalile. Vallaline, oskab inglise ja prantsuse keelt.

2009. aasta kohalikel valimistel sai Mäe 84, selle aasta riigikogu valimistel 188 häält. Riigikokku kandideeris ta sotsiaaldemokraatide nimekirjas, kuid ise ühtegi erakonda ei kuulu.

Usutluses Pärnu Postimehele ütles Mäe, et sisulisi muudatusi volikogu töö korraldamises ta ei planeeri, sest selleks pole mingit põhjust. Võimaluse korral parandaks ta suhteid opositsiooniga.

Mäe tõdes, et tal on palju õppida. Kui seni volikogu juhtinud Cardo Remmel on hinnanud, et tal kulub volikogu tööks iga kuu keskmiselt nädal, siis Mäel võib enda sõnutsi minna isegi kaks nädalat. “Olen hästi põhjalik,” lubas ta.

Volikogu esimehe selgitamiseks pakkus iga Kivimägi valimisliidu liige kolm kandidaati. Teistest enam said hääli Mäe, Raadik ja Kask, kellega alustati läbirääkimisi. Raadik ja Kask otsustasid enda kandidatuuri taandada.

Pärnu linnavolikogu esimees valitakse neljapäevasel istungil. Senine volikogu esimees Remmel otsustas meedia tõttu tagasi astuda. Nii Pärnu Postimees kui osa võimuliidu liikmeist heitis Remmelile ette volikogu ja linnaettevõtte samaaegset juhtimist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles