Olaf Esna sulest ilmus kogumik merelugudest Pärnus

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olaf Esna “Merelood vanast Pärnust”.
Olaf Esna “Merelood vanast Pärnust”. Foto: Otto Wilhelm

Eile jõudis Tallinnas raamatupoodidesse teine köide Pärnu legendaarse bibliofiili Olaf Esna kogutud artikleid, seekord pealkirja all “Merelood vanast Pärnust”.

Need on värvikad kirjutised laevadest ja meremeestest, ühtlasi omalaadne ülevaade laevanduse arengust Pärnus ja Pärnumaal. Autor viib lugejad purjelaevanduse kuldaega, mil laevadel oli Pärnu sadamas ja jõel kitsaski ning Kihnu oli mereriik.

Kui leheartikli juurde mahub illustreerivat materjali vähe, siis raamatus pole fotode ja merekaartidega Esna erakogust koonerdatud. Viljaka kirjamehe eelmisest kogumikust “Pajatusi vanast Pärnust” ilmus isegi lisatrükk ja raamat on praegugi poodides saadaval.

Esna artiklid koondas 288-leheküljeliseks raamatuks Tartu väikekirjastus Otto Wilhelm ja Pärnusse jõuab teos uue nädala algul. Autori sõnutsi eraldi esitlust ei tule, aga autogrammi saab tema antikvariaadis linnakodaniku maja keldris.

“Aeg on küll mereraamatutest tiine, aga meil on igatahes hea meel, et nüüd on oma “Seiklusjutud maalt ja merelt”,” ütles kogumiku kirjastaja Anu Jõesaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles