“Grillfest” tuleb Pärnusse tagasi

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapea Toomas Kivimägi pakkus uudistama tulnud inimestele kala.
Pärnu linnapea Toomas Kivimägi pakkus uudistama tulnud inimestele kala. Foto: Urmas Luik

Viimased viis aastat Türil pesitsenud “Grillfest” otsustas Pärnusse tagasi tulla, järgmise aasta toidufestival toimub 8.–9. juunil Vallikäärus ja Vallikääru luhal.

Eile pärastlõunal allkirjastasid Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja “Hea toidu festivali – Grillfesti” korraldaja Auris Rätsep Pärnus Rüütli platsil koostöölepingu.

Leping näeb ette, et 2012. ja 2013. aasta toidufestival toimuvad Pärnus. Üritused on rahvale tasuta ja linnavalitsus taotleb volikogult festivali toetamiseks 3250 eurot aastas.

“Tegu on tuntud kaubamärgiga, mis on Türile toonud 10 000 külastajat. Loodan, et Pärnusse tuleb vähemalt paarkümmend tuhat,” põhjendas Kivimägi ürituse eelarvest toetamist.

Kivimägi sõnutsi on oluline, et Pärnu suvi saaks juba varakult hoo sisse. Seetõttu leppis ta grillipeo korraldajatega kokku, et 2012. aasta toidufestival on Pärnus 8.–9. ja 2013. aasta festival 7.–8. juunil.

Suve alguse tähistamine on tõenäoliselt taas koostöös “Watergate’iga”, hooaja lõpetab “Augustiunetus”.

Linnapea väitel on tal hea meel, et Pärnusse on tulemas populaarne üritus, mis festivalialale pääsemiseks piletiraha ei küsi. “Toimub konkurss eri koolide vahel, Türil nägin meie kutsehariduskeskuse võistkonda,” rääkis ta.

Festivali eesmärk on pakkuda kvaliteetset meelelahutust ja toiduteemalisi rahvakoolitusi ning korraldada hea toidu laat.

Aasta lõppvõistlusena on kavas Eesti meistrivõistlused grillimises. Samuti soovivad korraldajad populariseerida toiduvalmistamist ja sellega seonduvat.

Esimest korda toimus “Grillfest” 1999. aastal Haapsalus. Pärnus on see varem olnud kahel korral, viimati tekkis Rannapargis lõkke tegemisest pahandus. Kivimägi sõnutsi on Vallikäär “Grillfestile” tunduvalt sobivam koht.

Koostöö märgiks ja eelolevale suvele mõeldes pakkusid Kivimägi ja Rätsep eile Rüütli platsist mööda jalutajatele küpsetatud lõhet, mis oli mahlane ja huvitava maitsega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles