Zontad ajavad taas pärnakaid heasse vormi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: logo

Seitse aastat tagasi Pärnus tervisekonverentside korraldamisega alustanud Zonta klubi kutsub tänavu 18. oktoobril konverentsile “Tervis algab täna – südamega, vol. 2”, kus saab kuulata tipparstide, psühholoogide ja teiste oma ala asjatundjate ettekandeid.

Zonta klubi liikme Viivika Orula ütlust mööda on varasematel tervisekonverentsidel arutatud osteoporoosi, südamevaevuste, terve pere, vaimse tervise, vägivalla ja rõõmu teemadel. “Selle aasta peateemaks valiti taaskord südamega seonduv, mille all arvatakse maailmas kannatavat üle 200 miljoni inimese,” selgitas ta.

Pärnu maavalitsuse saalis toimuva konverentsi eestvedaja, psühholoog Elen Kihl on konverentsile esinema palunud doktor Ingrid Lehtsalu-Paju Tartu ülikooli kliinikumist, toitumisspetsialist Annely Sootsi, doktor Tiiu Härmi tervise arengu instituudist, Tartu ülikooli dotsendi Rein Jalaka ja kliinilise psühholoogi Helen Marguse.

Orula jutu järgi teeb konverents koostööd Endla teatriga, kelle kampaania kaudu toetatakse pimekurtide laste õpinguid. “Igal konverentsil osalejal on võimalus soetada endale nn Heleni helkur, mille müügitulu läheb pimekurtide andekate laste toetuseks,” täpsustas ta.

Traditsiooniliselt kuulutatakse tervisekonverentsil välja Zonta klubi algatatud Pärnu aasta terviseedendaja tiitel, mida teist aastat annab välja Pärnu linnavalitsus. Kõikidel soovijatel on võimalus oma kandidaat üles seada, saates ettepaneku Pärnu linnavalitsusse linnaarstile.
 
Projekt “Tervis algab täna” on 2005. aastal Zonta Pärnu klubi algatatud ettevõtmise “Väärikas vananemine” üks väljundeid, kus peatähelepanu on pööratud tervisele ja tervislike eluviiside propageerimisele. Zontade eesmärk on ärgitada nii ettevõtete, kohaliku omavalitsuse ja riigi kui inimeste tasandil terviseedenduse võimalustele rohkem tähelepanu pöörama.  
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles