Seger kaotas kohtuvaidluse vanglaga

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Seger.
Mikk Seger. Foto: Ants Liigus

Kolme noormehe hukkumisega avarii põhjustamise eest pikka vanglakaristust kandev Mikk Seger kaotas lõplikult kohtuvaidluse talle vanglas sisekorraeeskirja rikkumise eest määratud noomituse tühistamiseks.
 

26aastane Seger üritas riigikohtus vaidlustada kohtuotsust, millega jäeti talle vanglas määratud noomitus jõusse, kuid riigikohus ei võtnud tema kaebust arutusele, vahendas ERRi uudisteportaal.

Tartu ringkonnakohus rahuldas 14. juunil Murru vangla kaebuse ja tühistas eelnevalt Tartu halduskohtus Segeri kasuks langetatud otsuse. Ringkonnakohus nõustus vanglaga ja leidis, et Segeri karistamine noomitusega oli õigustatud.

Vangla määras mullu mais Segerile noomituse, sest ta oli 18. aprillil kasutanud vanglatelefoni selleks mitte ettenähtud ajal. Segeri väitel helistas ta advokaadile, mis on lubatud igal ajal, kuid kontrollimisel selgus, et ta helistas sõbrale.

Kohus mõistis Mikk Segeri ränga liiklusõnnetuse põhjustamise eest seitsmeks aastaks ja kuueks kuuks vangi ning ta asus karistust kandma 2009. aasta 23. novembril.

2,34promillises alkoholijoobes Seger kihutas 2006. aasta 13. augusti õhtul Hondaga Pärnu poolt Rakvere suunas ning põrkas Vändra lähedal kokku kõrvalteelt peateele sõitnud Chrysler Visioniga.

Chrysleris olnud 17aastane Tauri, 22aastane Siim ja 24aastane Raino hukkusid. Vigastada sai ka Segeri autos olnud kaassõitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles