Kodanikuühiskond valib aasta tegijaid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskus (PEAK) koostöös maavalitsuse ja omavalitsuste liiduga selgitab taas kodanikuühiskonna aasta tegijad, teadvustamaks kodanikualgatuse tähtsust ja tugevdamaks vabaühenduste tavasid.

Tavakohaselt toimub tunnustamine viies kategoorias: aasta kodanikuühendus (sihtasutus, mittetulundusühing, seltsing), aasta vabatahtlik, kodanikualgatust toetav äriühing ja kohalik omavalitsus ning Pärnumaa kodanikuühiskonna aasta tegu.

Pärnumaa kodanikuühiskonna aasta teo valiku juhtmõte on vabatahtlik tegevus, nagu see on eriti kohane Euroopa vabatahtliku tegevuse aastal.

“Soovime esile tuua ühenduste või eraisikute algatatud tegevusi, mis lõppeval aastal on Pärnumaal aidanud kaasa ühiskonna sidususele ja vabatahtlikule tegevusele,” märkis Krista Habakukk, kes on PEAKi konsultant ja Pärnumaa kodanikuühiskonna aasta tegijaid selgitava komisjoni liige.

Kandidaati tutvustav esildis tuleb läkitada 1. novembriks PEAKi märksõnaga “Aasta tegija”.

Nagu ikka antakse tunnustus laureaatidele ja nominentidele üle kodanikuühiskonna aasta tegijate pidulikul vastuvõtul Pärnus, kuid tänavu lisandub sellele väljasõit Tallinna, et kohtuda Pärnu maakonnast parlamenti valitutega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles