Pärnu ümbersõidutee ehitus algab taas

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Ehitajate tee järgmised ehitajad alustavad töödega Tammiste tee ja Ehitajate tee ristmikul, kus võib ette tulla muudatusi liikluskorralduses.
Pärnu Ehitajate tee järgmised ehitajad alustavad töödega Tammiste tee ja Ehitajate tee ristmikul, kus võib ette tulla muudatusi liikluskorralduses. Foto: Ants Liigus

Pärnu ümbersõidutee Ehitajate tee ja läänepoolse ühendustee ehitus saab sel nädalal pärast üheksa kuu pikkust pausi sisse uue hoo.

Kolme ehitusfirma konsortsium alustab esmalt töödega Tammiste tee ja Ehitajate tee ristmikul, kus sel nädalal läheb lahti sidekommunikatsioonide rajamine. Seejärel on plaanis samas piirkonnas alustada killustikualuse ja katendi ehitusega, teatas maanteeameti avalike suhete osakonna peaspetsialist Allan Kasesalu.

Kasesalu sõnutsi sõltuvad sügisel kavandatavad tööd palju ilmast. „Praegu ongi oluline saada ühele poole kommunikatsioone puudutavate töödega, et ei peaks nende peale aega kulutama järgmisel aastal teetöödeks sobivate ilmadega,“ seletas ta. „Põhiline osa teetöödest jääb järgmisse aastasse.“

Talvel ehitustööd ei soiku: sobiva ilmaga on ehitajal plaanis alustada läänepoolsel ühendusteel Sauga silla betoneerimistöödega.

Ehitajal tuleb üle poole aasta pikkuse ehitusseisaku järel korrastada eelmisel ehitusfirmal pooleli jäänut, mis on lagunema hakanud. „Tööde seisaku ajal on vesi uhtunud ära kraavide ja teede servi ning paigast on liikunud ja lagunenud äärekive. Kõige selle kordategemine on sätestatud uues ehituslepingus,“ ütles Kasesalu.

Seda, milliseid liiklemispiiranguid algavad teetööd kaasa toovad, ei osanud maanteeameti esindaja öelda. „Need selguvad jooksvalt: kui ilmad lubavad teetöödega jätkata, võib tulla ette mõningaid ümberkorraldusi Tammiste tee ristmikul ja Kuldse Kodu lähedal Statoili tankla juures, kuid nendest teavitatakse liiklejaid ette,“ märkis Kasesalu.

Maanteeamet sõlmis kuu aega tagasi Lemminkäinen Eesti ASist, AS TREFist ja AS Teede REV-2st koosneva konsortsiumiga lepingu Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ja läänepoolse ühendustee järgmise aasta oktoobriks lõpuni ehitamise suhtes. Ehitustööd lähevad maksma 27,2 miljonit eurot.

Eelmine ehitaja, Läti firma SIA Bindersi ja Eesti ettevõtte AS Koger&Partnerite konsortsium jättis nii Ehitajate tee kui läänepoolse ühendustee rajamise kevadtalvel pooleli.

Toonaste lepingute järgi pidi Ehitajate tee valmima tänavu sügisel ja läänepoolne ühendustee juba möödunud aasta 15. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles