Riik toetab Pärnu jõe vasakkalda korrastamist 1,4 miljonit euroga

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jõe vasakkallas kesklinnas.
Pärnu jõe vasakkallas kesklinnas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Regionaalminister Siim Kiisler esitas täna valitsusele linnaliste omavalitsusüksuste investeeringute kava muudatuse, mis näeb ette 1,4 miljoni euro eraldamise Pärnu jõe vasakkalda tervisespordiraja ehitamiseks.

Üle Eesti toetatakse kava järgi kuue uue objekti valmimist 4,6 miljoni euroga.

Regionaalministri esitatud ettepanekuga eraldatakse Kohtla-Järve kultuurimajale 1,8 miljonit eurot, Tartu Rukkilille lasteaiale 0,5 miljonit, Vääna-Jõesuu kergliiklusteele 0,2 miljonit, Loo-Lagedi kergliiklusteele 0,6 miljonit ja Tänassilma-Laagri piirkonna kergliiklustee ehitamiseks 0,2 miljonit eurot.

"Inimeste jaoks on kõige olulisemad muidugi töökohad. Aga peale heade töökohtade on tähtsad lasteaiakohad, võimalused sõita jalgrattaga, teha tervisesporti ja nautida kultuuri. Kõik see moodustab kvaliteetse linnaruumi, mille jaoks need regionaaltoetused mõeldud ongi,“ sõnas regionaalminister toetatavate objektide olulisusest rääkides.

Euroopa regionaalarengu fondist rahastatava linnaliste piirkondade arendamise meetme eesmärk on parandada inimeste elukeskkonda, arendades avalikku linnaruumi, suurendades sotsiaalset turvalisust ning edendades säästlikku linnaliiklust.

Toetus on mõeldud Eesti viie suurema linnapiirkonna – Tallinna ja selle lähiümbruse, Tartu, Narva, Kohtla-Järve ja Jõhvi ning Pärnu - avaliku linnaruumi arengu toetamiseks, keskuste ja nende tagamaade vaheliste ühenduste parandamiseks ning linnaspetsiifiliste probleemide lahendamiseks.

Koos tänase otsusega on linnaliste omavalitsusüksuste investeeringute kavas 31 projekti. Meetme kogumaht on 56,6 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles