Täiskasvanute gümnaasium annab ülikooli ainepunkte

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algab Pärnu täiskasvanute gümnaasiumis (PTG) Tartu ülikooli majandusloengute sari, mille avaloengus kõneleb Merle Eamets majandusõigusest, novembris jätkatakse majandusarvestuse teemadega.

Loengud on osa üle-eestilisest projektist “Tõrvik” ehk “Täiskasvanud õppijate regioonidevaheline interaktiivne kogukond”, mille läbimisel saavad osalejad ülikooli ainepunkte. PTGst osaleb sel õppeaastal projektis 40 õppurit.

PTG projekti- ja noortejuhi Ulla Lehtsaare selgitust mööda saab kaugkoolituse õppevormis läbida ained kodus, koolis tuleb kohal käia kord kuus õppepäeval.

“Kõikide kursuste õpikud on paberkandjal ja koostatud kaugkoolituse erimetoodika järgi. Õppetöös esitatavad kaasused, eksamite proovitestid ja suhtlemine konsultantide ja kursustega käib internetikeskkonna Moodle kaudu. Seega põhineb õpe nii iseseisval kui veebipõhisel tööl,” rääkis Lehtsaar.

Peale Pärnu toimib “Tõrvik” Jõgeva, Kuressaare ja Tallinna Vanalinna täiskasvanute gümnaasiumis.

TÜ kaugkoolituse tunnistus antakse lõpetajatele üle PTG lõpuaktusel tuleva aasta juunis. Projekti toetab Euroopa Liidu sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles