Pärnu aasta terviseedendaja mängib tennist

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kesklinna tennisekooli treener Astrid Kasela on Pärnu aasta terviseedendaja 2011, eile pärastlõunal juhendas ta Vana-Sauga tennisehallis 1.–3. klassi õpilaste rühma.
Pärnu Kesklinna tennisekooli treener Astrid Kasela on Pärnu aasta terviseedendaja 2011, eile pärastlõunal juhendas ta Vana-Sauga tennisehallis 1.–3. klassi õpilaste rühma. Foto: Urmas Luik

Tänavune Pärnu aasta terviseedendaja on tennisetreener Astrid Kasela, kelleni Pärnu linnavalitsuse ja Zonta klubi tunnustus jõuab täna maavalitsuse saalis tervisekonverentsil, mille ettekanded on pühendatud südamehaiguste ennetamisele, vajadusele liikuda ja õigesti toituda.

Tõstamaa koolis käies huvitas Kaselat kui maatüdrukut Spordileht ja eriti uudised tennisest, kuigi ta ei mõistnud tähe- ega numbrikombinatsioone turniire kajastavas infos. Pärnus kalakombinaadis tööl olles tekkis seal tennisehuviliste seltskond, kes enesealgatuslikult ja entusiastlikult kaarhallis treenima hakkas.

Kasela on töötanud 15 aastat laste treenerina Pärnu Kesklinna tennisekoolis.Tema käe all treenib 35 viie- kuni 16aastast last ning õpilaste saavutustest märkigem siinkohal Eesti noorteturniiril tublilt esinenud Lissi Kubret, Eesti meistrivõistlustel Grete Kivikast ja mullust Eesti noorte GP-turniiri finalisti Kristelle Ustat.

Treenerina on Kasela asjatundlik, endast palju andev, hooliv ja kohusetundlik. Tööst vaba aega kasutab sportlik naine rattapedaale tallates, levitades nii oma õpilastegi hulgas tervislikke eluviise.

Astrid Kasela on seitsmes Pärnu aasta terviseedendaja, kelle valimise algatas MTÜ Pärnu Zonta Klubi 2005. aastal projektiga “Tervis algab täna” ja igasügiseste tervisekonverentside korraldamisega.

Tunnustuse on avalikkuse küsitlusele tuginedes seni pälvinud kepikõnni- ja matkaentusiast Sirje Soovik (2005), tervisekäimise ja aastajooksude korraldaja Silvia Neeme (2006), tervisevõimlemise rühmade juhendajad Vilma ja Albert Anderson (2007), Pärnu linnaarst Ada Kraak (2008), orienteerumise propageerija Ilme Palu (2009) ja Kesklinna lasteaias laste turvalisusele ning heaolule pühendunud töötaja Ülle Remmel (2010).

Kaks viimast korda on zontade algatud aasta terviseedendajat valinud Pärnu linnavalitsuse kokku kutsutud komisjon, et väärtustada ja avaldada tunnustust linnaelanikule, kes tööalase või ühiskondliku tegevusega paistab silma Pärnu ja pärnulaste tervise edendamisel ning sportliku eluviisi levitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles