Korraldajad heidavad pilgu tagasi Sinisele nädalale

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Sinise nädala vapilooma sinise varese on kujundanud kunstnik Pusa ehk Piret Bergmann.
Pärnu Sinise nädala vapilooma sinise varese on kujundanud kunstnik Pusa ehk Piret Bergmann. Foto: Pärnu linnavalitsus

Neljapäeval, 20. oktoobril saavad kokku Unicefi Sinise nädala toimumisele kaasa aidanud ja kaasa löönud pärnakad.
 

9.-17. juulini 2011 toimus esimest korda Pärnus Unicefi Sinine nädal. Võimaluse korraldada Unicefi Sinist nädalat saavad ainult Unicefi laste- ja noortesõbralikud linnad. Pärnu kuulub  laste- ja noortesõbralike linnade võrgustikku aastast 2004.

Tegemist on Euroopa linnade liikumisega. Tiitli eesmärk on kujundada sõbralikumat suhtumist lapsi, noori ja perekondi puudutavates küsimustes ning otsida võimalusi laste ja noorte turvalisuse, tervise ja hariduse võimaluste parandamiseks.

Sinise nädala programmijuht Heidi Taal ütles, et selle suve Unicefi Sinine nädala mõte oli tuua esile nii lastele ja noortele pakutavaid võimalusi kui inimesi, kelle igapäevatöö on nende võimaluste loomisega seotud. Nädala jooksul toimusid väga erinevad üritused, kus osalejaid oli kõige pisematest kuni vanaemade-vanaisadeni. Nii sai mängida Lottega, kuulata muinasjutte ja vaadata multifilme, aga teha ka liivalosse, värvida sõbralikumaks kesklinnas olevat planku või osaleda kümnetes ja kümnetes töötubades. Tehti teatrit, muusikat, tantsu, kunsti, sepa- ja käsitööd, tutvuti Pärnu linna ja lahega.

Samal ajal toimus Eesti kooriühingu eestvedamisel Pärnus rahvusvaheline laste- ja noorte muusikafestival "Europa Cantat Junior 6". Festivalil osales ligi 800 laste- ja noortekooride lauljat Euroopast, Aasiast ja Ameerikast. Festivalipäevadel töötasid ateljeed ning õhtuti toimusid avatud laulmised ja kontserdid.

Unisefi Sinise nädala raames viisid Pärnu loodus- ja tehnikamaja õpetajad Astrid Viik ja Regina Ester läbi viltimise töötoa, mis toimus Rannapargis. Viltima oodati suuri ja väikseid viltimishuvilisi, kellel oli võimalus meisterdada siniseid lilli ja ürituse sümboleid. Kokku valmis üle 40 õiemotiivi.

Pärnu keskraamatukogu Sinise nädala ettevõtmiste hulka kuulus ühisluuletuse loomine, kus julged riimimeistrid haarasid kätte kirjapulgad ja valmis suur suvine ühisluuletus. Maarja-Magdaleena gildi eestvedamisel Steineri aeda paigaldatud kangastelgedel sai nädala vältel kududa ühist sinist vaipa.

Programmi pakkusid tegevusi pea kõik huvikoolid, raamatukogu, linnaosade keskused, noortekeskus, gild jne jne.

Unicefi Eesti tegevjuht Toomas Palu ütles, et Sinine nädal toimus perioodil, mil koolid ja huvitegevusele suunatud asutused on puhkusel, aga lapsed täis tegutsemistahet. „Tore oli näha, kuidas kogu linn oli nädala jooksul täis lapsi, laulu ja isetegemise rõõmu. Pärnu sai nädala korraldamisega suurepäraselt hakkama,“ lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles