Töötuba: kuidas suhelda lapsega, keda kiusatakse

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötoas arutletakse, mis on kiusamine, miks seda esineb ja kuidas toetada last, kes on sattunud kiusamisolukorda.
Töötoas arutletakse, mis on kiusamine, miks seda esineb ja kuidas toetada last, kes on sattunud kiusamisolukorda. Foto: Arvo Meeks

Järgmisel reedel, 17. augustil on põhjust kõikidel lapsevanematel seada sammud Pärnu uuskasutuskeskusesse, kus toimub töötuba, mis õpetab suhtlema lapsega, kes puutub kokku kiusamisega.

“Kuna saame tihti kõnesid ja kirju lapsevanematelt või ka õdedelt-vendadelt, kellel on mure, et pereliige kogeb kiusamist või puutub kiusamisega muul moel kokku, näeme aina suuremat vajadust pakkuda lähedastele tuge ja õpetada, kuidas suhelda lapsega, kes kiusamisolukorras osalenud on,” kommenteeris sihtasutuse Kiusamisvaba Kool tegevjuht Triin Toomesaar.

Üritusele pääs on kõigile prii. Töötoas arutletakse üheskoos Kiusamisvaba Kooli koolitaja Kristiina Treialiga, mis on kiusamine, miks seda esineb ja kuidas toetada last, kes on sattunud kiusamisolukorda kas ohvri, kiusaja või kõrvalseisjana.

Ettevõtmine on osa augustikuise suhtluskultuurikuu programmist. Suhtluskultuurikuud tähistatakse Kiusamisvaba Kooli eestvedamisel tänavuse Euroopa kultuuripärandi aasta raames.

SA Kiusamisvaba Kool on asutatud 2012. aastal missiooniga muuta Eesti koolid kiusamisvabaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles