Regionaalminister jagas Pärnumaale raha

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kroonid.
Kroonid. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Pärnumaa viit omavalitsust rõõmustab otsus, mille tegi regionaalminister Siim Kiisleri juhitav hasartmängumaksust regionaalsete investeeringutoetuste andmise programmi komisjon.


Jõulupühade eel otsustas Kiisleri juhitav komisjon eraldada programmist toetusteks 35 miljonit krooni, millest 2 455 621 krooni jõuab Pärnu maakonda.



Toetuste määramisel ja otsuste tegemisel lähtus komisjon sellest, kuivõrd tänavu teise vooru esitatud taotlusprojektid on kooskõlas hasartmängumaksust regionaalsete investeeringutoetuste andmise programmi eesmärkide, korra ja tingimustega. Laekunud 134 projektitaotlusest 82 jäi sõelale.



Nende hulgas on ainus üleriigilise tähtsusega taotlusprojekt, see on Kihnu tervisekeskuse rekonstrueerimistööde esimene etapp, milleks komisjon eraldas taotluse kohaselt 455 621 krooni.



Kohalikud projektitaotlused esitas Pärnumaalt neli omavalitsust.



Are vallavalitsus taotles ja sai 500 000 krooni valla sotsiaalmaja teise korruse, trepihalli ja välistrepi rekonstrueerimiseks ja kaldtee ehitamiseks.



Niisama palju, pool miljonit krooni, taotles ja sai Vändra alevivalitsus lasteaia Mürakaru akende ja uste vahetamiseks. Halinga vallavalitsus sai samuti pool miljonit krooni Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi söökla ja internaadihoone fassaadi renoveerimiseks.



Tahkuranna vallavalitsus taotles ja sai 500 000 krooni Tahkuranna lasteaia-algkooli köögi remontimiseks-nüüdisajastamiseks.



Enim raha, üle nelja miljoni krooni, said lõppeva aasta teises taotlusvoorus Ida-Virumaa ja Harjumaa.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles