Kihnu meremehe lugu nagu tähis sellele elukutsele

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu mere selts koondas meremeeste lood raamatusse.
Kihnu mere selts koondas meremeeste lood raamatusse. Foto: Erakogu

Kihnu mere selts kogus meremeeste meenutusi ja koostas neist raamatu “Kihnu mere­mehe lugu”, mis jutustab sajandi vältel neist, kes on pühendunud sellele raskele, mehisele, vastutusrikkale ja tänuväärsele elukutsele.

“Raamatust leiab mälestusi nii vanade aegade meresõitjate kui ka tänapäeva meremeeste varasalvest ning illustratsioonidena oleme kasutanud väljavõtteid vanade meremeeste päevaraamatutest,” tutvustas Reet Laos, kes on MTÜ Kihnu Mere Seltsi juhatuse liige ja teose koostaja. “Oleme tänulikud meremeestele, kes lubasid enda lood raamatusse panna ja kirjalikku materjali meiega lahkelt jagasid. Loodame, et see trükis annab mõnele noorelegi julgust valida meremehe elukutse.”

Teose justkui vanale päeva­raamatule viitaval esikaanel on joonistus purjelaevast Neptun. Trükis on müügil Kihnu muuseumis ja sadamas ning seda saab küsida koostajalt endaltki.

Kolm aastat tagasi andis Kihnu mere selts välja rariteediks muutunud raamatu “Laevaehitus ja kivivedu”, mis annab põhjaliku ülevaate laevaehitusest Kihnus, kihnlaste ­kivivedudest ja Kihnus ehitatud või kihnlaste ostetud purje­laevade nimekirja 1880.–1944. aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles