ERR.ee: Pärnu ühisveevärk ja kanalisatsioon laienevad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus saavad ühisveevärgi ja kanalisatsiooniga liituda peagi ka need majapidamised, kus selline võimalus seni puudus.
Pärnus saavad ühisveevärgi ja kanalisatsiooniga liituda peagi ka need majapidamised, kus selline võimalus seni puudus. Foto: Henn Soodla

Pärnus saavad ühisveevärgi ja kanalisatsiooniga liituda peagi ka need majapidamised, kus selline võimalus seni puudus.

Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist eraldati aktsiaseltsile Pärnu Vesi 262 miljonit krooni. Kogu projekt maksab 370 miljonit, seega tuleb rohkem kui 100 miljonit veefirmal endal leida, vahendasid ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

Kokku puudutab projekt rohkem kui 13 000 inimest, torusid pannakse maha enam kui 50 kilomeetrit. Kui see töö tehtud saab, jäävad vee ja kanalisatsiooniga varustamata veel üksnes suvilarajoonid linna servas.

"Ühisveevärgiga on täna varustatud veidi üle 80 protsendi Pärnu linna elanikest ja kanalisatsiooniga veel vähem. Aga selle projekti tulemusena saab ühisveevärgi 94% ja kanalisatsiooni 90% inimestest," märkis AS Pärnu Vesi juhataja Garri Suuk.

Üks külg on asjal siiski veel. Nimelt tuleb Pärnu Veel endalgi projekti märkimisväärselt investeerida. Selleks tuleb veefirmal laenu võtta.

"Meil on järgmisel aastal tagasi maksta natuke üle kahe miljoni krooni Eesti Veevärgile, mis on võetud üle kümne aasta tagasi. Rohkem laenusid ei ole. Ma arvan, et meie tootmine on stabiliseerunud ja mahud on stabiilsed, mis annavad võimaliku toetuse Pärnu Veele vastavad vahendid saada," selgitas Suuk.

Niisiis kuulutataksegi kõigepealt välja laenuhange ja kui see on positiivse vastuse saanud, hakatakse tegelema ehitushankega.

Suure tõenäosusega alustatakse ehitustöödega poole aasta pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles