Mehed pidasid kinni müüjat pussitanud mõrvari

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu mehed Vallo Viitmann ja Arnold Laasu pälvisid teenetemärgi mõrvari kinnipidamise eest.

Pärnu peatänava äärde jäävas pisikeses naisterõivaste poes pussitati tänavu märtsis surnuks 40. aastates müüjanna.

Võib-olla luusiks roimar tänini Pärnu tänavatel, kui samas hoones tegutseva Seesam Kindlustuse töötaja Vallo Viitmann poleks teiselt poolt seina kostnud lärmi ja kolina peale otsustanud asja uurima minna.

Samal ajal üritas kurjategija kauplusest juba lahkuda ja Seesami töötaja lükkas ta poodi sisse tagasi. Viitmannil õnnestus kurjategija põrandale väänata ja politsei tulekuni kinni hoida. Seesami kontoris olnud teised töötajad kutsusid politsei ja kiirabi.

Arnold Laasu aitas samal ajal kannatanut ja hoolitses tema eest kuni kiirabi kohalejõudmiseni.

Ringkonnaprokurör Anne Sillaots ütles juba toona Pärnu Postimehele, et kiiresti ja asjatundlikult reageerinud ja politseid kahtlustatava kinnipidamisel abistanud Seesami töötajad väärivad tunnustust.

“Sellistel juhtudel tuleb esimesena kindlasti teavitada politseid ja appi rutates jälgida enda turvalisust ja oma elu mitte ohtu seada, sest vastasel juhul satub abistaja ka ise abivajaja rolli,” rääkis Sillaots.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles