Laienenud Pärnus hakkab kehtima ühtne reklaamimaks

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellisele reklaamile kehtib oktoobrist Pärnu linnas 40sendine maks päevas.
Sellisele reklaamile kehtib oktoobrist Pärnu linnas 40sendine maks päevas. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavolikogu kehtestas laienenud Pärnu territooriumil ühtsed reklaamimaksu määrad, mis jõustuvad 1. oktoobrist.

Reklaamimaksu suurus on Pärnu linnas kui asustusüksuses ning Paide ja Pärnu–Lihula maanteest 20 meetri ulatuses 40 eurosenti päevas. Mujal osavaldade territooriumil tuleb tasuda poole vähem ehk 20 eurosenti päevas. Seni oli reklaamimaks Pärnus 0,38 senti päevas, Audru ja Tõstamaa vallas polnud maksu kehtestatud.

Maksumäär ühistranspordivahendil eksponeeritud reklaami eest on kolm eurot kogu ühistranspordivahendi kohta päevas või 1,5 eurot ühe reklaamikülje kohta päevas. Haagistele paigaldatud ja enne reklaamiloa väljastamist eksponeeritud reklaam maksustatakse kolmekordselt.

Maksust on vabastatud kuulutused, mille on paigaldanud linnavalitsus või osavallakeskus selleks ette nähtud kohta ja millega ei edastata kommertsteavet. Samuti ei maksustata mittetulundusühingute, teatrite, kinode, muuseumide, näituste, kultuuri-, spordi-, heategevus- ja ühiskondlike ürituste reklaame.

Maksust prii on riigi- ja omavalitsusasutuste reklaam ning erakondade, valimisliitude ja üksikkandidaatide valimiskampaania reklaam. Tasu ei tule maksta kinnisel territooriumil toimuva avaliku ürituse või ühistranspordivahendi sees eksponeeritava reklaami eest tingimusel, et reklaam pole mõeldud avalikkusele väljaspool kinnist territooriumi ega ühistranspordivahendit. Bussiootekodade reklaami kohta on linnavalitsusel eraldi leping.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles