Tung doonoripäeval: vere loovutajad ei peljanud tunnipikkuseks veninud protseduuri

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Port Arturis avatud doonoripunkti külastas kahe päevaga ligemale 300 inimest.
Port Arturis avatud doonoripunkti külastas kahe päevaga ligemale 300 inimest. Foto: Mailiis Ollino

Eile ja täna Pärnus Port Artur 2 kaubanduskeskuses toimunud dooripäevadel koguti üle 100 liitri verd.

Kahe päeva jooksul soovis verd anda 273 inimest, kellest vereloovutuseni jõudis 230. Esmadoonoreid oli vereloovutajate hulgas 27. Ühe vereloovutuse jooksul võetakse inimeselt 450 milliliitrit verd, seega koguti kokku 103,5 liitrit verd.

Pärnu haigla turundusspetsialisti Errit Kuldkepi sõnade kohaselt süstisid ilmataadi vingerpussid nii doonoritesse kui veretalituse töötajatesse palju positiivset energiat. Vaatamata sellele, et eile tuli vere loovutamiseks nii mõnelgi mitukümmend minutit järjekorras oodata ja kogu protseduur võis võtta ligemale tunni, ei pannud see kedagi torisema ja doonoripunktis valitses hea tuju.

Esmaste plaanide järgi pidi doonoritelk uksed avama Martensi väljakul, kuid öösel möllanud marutuule tõttu oli veretalitus sunnitud telgid kokku pakkima.

Õnneks ulatas abikäe Port Arturi kaubanduskeskus, kes oma majas ruume pakkus. „See, et Port Artur oma õla alla pani, ei ole sugugi enesestmõistetav,” leidis Kuldkepp.

Taas püstitab veretalitus doonoripunkti Port Arturisse enne jõulupühi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles