Võimuliit soovib keskkonnaametnike peakontorit Pärnusse (1)

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheline 64, milles asub keskkonnaameti kontor ja selle aasta märtsist keskkonnainspektsiooni keskus.
Roheline 64, milles asub keskkonnaameti kontor ja selle aasta märtsist keskkonnainspektsiooni keskus. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu kolm fraktsiooni tegid volikogule ettepaneku saata keskkonnaministrile pöördumine, et keskkonnaameti ja -inspektsiooni liitmisel tekkiva asutuse peakontor jääks Pärnusse.

Pärnus töötab tänavu märtsist keskkonnainspektsiooni keskus. Fraktsioonid toetavad samasuunalise arengu jätkamist ja näevad heameelega, et pärast keskkonnaameti ja -inspektsiooni ühendamist oleks asutuse peakontor Pärnus.

„Tegemist oleks regionaalpoliitiliselt kõneka ja sisuka sammuga, mis võimaldaks Tallinnast väljaspool eri valdkondade riiklike kompetentsikeskuste teket. Oleme kindlad, et Pärnus pakutav taristu ja inimsõbralik elukeskkond aitavad kaasa ühendasutuse töö kiirele ja tõhusale käivitamisele,“ seisab pöördumises.

Ettepaneku teinud Isamaa, Keskerakonna ja valimisliidu Pärnu Ühendab esindajad on sõlminud koalitsioonilepingu. Volikogu arutab pöördumist järgmisel istungil, mis toimub 1. novembril.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles