Valitsus plaanib Rail Balticu valdusettevõttele eraldada 1,7 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee. Foto on illustreeriv.
Raudtee. Foto on illustreeriv. Foto: Marianne Loorents

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson teeb valitsusele ettepaneku eraldada Rail Balticu ühisettevõttele RB Rail ja valdusettevõttele Rail Baltic Estonia tegevuskuludeks ja aktsiakapitali suurendamiseks 1,7 miljonit eurot.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel kasutavd mõlemad äriühingud raha tegevuskulude katteks, uuringute ja konsultatsioonide tegemiseks ning Euroopa ühendamise rahastu (CEF) toetusega tehtava kaasrahastamiseks.

Rahastuse otsus langetati 2017. aastal ja summa on riigieelarves planeeritud. Samasugused sissemaksed on tehtud 2014.–2017. aastal.

OÜ Rail Baltic Estonia on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi haldusalasse kuuluv ettevõte, mis on loodud Eesti riigi huvide esindamiseks Balti riikide ühisettevõttes AS RB Rail, projekti elluviimiseks ning administratiivsete ja tehniliste ülesannete täitmiseks Eestis.

AS RB Rail on loodud Rail Balticu projekti keskseks koordineerimiseks. Selle aktsiad kuuluvad võrdsetes osades AS Eesti RB Railile, SIA Läti Eiropas Dzelzceļa Līnijasele ja UAB Leedu Rail Baltica Statybale.

Rail Balticu projekt näeb ette Euroopa rööpmelaiusega raudtee ehitamise Tallinnast Poola-Leedu piirini. Projekti maksumus on hinnanguliselt 5,8 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles