Galerii: rehvitöökodades algas kiire aeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ilmateenistuse andmetel mõõdeti täna hommikul Pärnus neli kraadi külma. Esimesed miinuskraadid on toonud kaasa libedad teed ning järjekorrad rehvivahetustöökodades on nädalapikkused, vähestes elavates järjekordades suuri tunglemisi siiski pole.

Pärnu Postimehe reporterid tegid hommikul tiiru Pärnus rehvivahetusega tegelevates töökodades, uurimaks, millised variandid rehvide vahetuseks praegu on.

Laki tänaval asuv Rehvid.com töökoda oli juba avamise ajal rehvivahetuse huvilistest tulvil. Selles töökojas on kolm rehvivahetuse liini: kaks neist broneeringuga ja üks elavas järjekorras. Jooksva järjekorra võimalust pakub firma tõenäoliselt sel hooajal aga viimast korda ning edaspidi jätkatakse vaid broneeringute süsteemiga.

Firma müügijuhi Danel Vaigla sõnade kohaselt on broneeringud tehtud nädala lõpuni ja esimesed vabad ajad on saadaval reedeks ja laupäevaks.

Elavas järjekorraski oli külastuse ajal ootel mitmeid inimesi. Ootejärjekorda tulnud Erki sõnas, et Rehvid.com oli esimene koht, kuhu ta rehvivahetuse sooviga täna pöördus ning kuna ooteajaks öeldi tagasihoidlik tund, siis ei hakanud ta mujalt kiiremat võimalust otsimagi. 

Papiniidu tänaval Carstopi töökojas täna hommikul rehvivahetuse järjekorda polnud.
Papiniidu tänaval Carstopi töökojas täna hommikul rehvivahetuse järjekorda polnud. Foto: Meelis Kalme

Papiniidu tänava Carstopi töökoja juhataja Tarvo Tõnisson rääkis, et nende juures on esimesed vabad ajad rehvivahetuseks saadaval juba kolmapäeval. Mainitud töökojas teenindatakse vaid broneeringu alusel.

Rehviprofi töökoda Pärnus Pae tänaval
Rehviprofi töökoda Pärnus Pae tänaval Foto: Meelis Kalme

OÜ Rehviprof juhatuse liige Arno Freitok rääkis, et nädalavahetuse lörtsisadu ja külmakraadid pole rehvivahetuse järjekordi eriti mõjutanud. „Juba mitu nädalat käib tihe töö,” selgitas ta. Pea nädalane rehvivahetuse järjekord on selleski töökojas.

Rehviprofi töökoda Pärnus Pae tänaval.
Rehviprofi töökoda Pärnus Pae tänaval. Foto: Meelis Kalme

Freitoki jutu kohaselt on nende töökojast läbi põiganud mõni klient, kes pole nõus lahkuma enne, kui tema autol on rehvid vahetatud. Paraku on tulnud neil pettuda ja siiski selleks omale aeg broneerida.

OÜ Savirehvid juhatuse liige Olavi Talu sõnas samuti, et teenindatakse üldiselt broneeringu alusel: enne lõunat olid esimesed vabad ajad saadaval 7. novembriks. Talu hindas aga, et viimasel hetkel ärkajaid on tegelikult küllaltki vähe ning ette mõeldakse aina rohkem. Sestap ei toonud ka nädalavahetuse külm järjekorra märgatavat pikenemist: nädalasest ooteajast on firma pidanud kliente teavitama juba nädalaid.

Oscarrehvide Pärnu esinduses oli töömeestel täna hommikul aga sedavõrd kiire, et polnud aega ajakirjanikega rehvivahetusest ja järjekordadest vestelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles