Video: parkimismajas vandaalitsenud noormehed lõhkusid lifti ja viskasid katuselt alla ostukärusid

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeva õhtul Pärnus Port Arturi parkimismajas vandaalitsenud noored lõhkusid lifti ja viskasid katuselt alla ostukärusid.
Esmaspäeva õhtul Pärnus Port Arturi parkimismajas vandaalitsenud noored lõhkusid lifti ja viskasid katuselt alla ostukärusid. Foto: Kuvatõmmis videost

Esmaspäeva õhtul vandaalitsesid Pärnus Port Arturi parkimismajas noored, kes peksid lifti juhtpaneeli jalgadega ja valasid tagatipuks seadme limonaadiga üle. 

Tekkinud rikke tõttu lakkas lift töötamast. 

Samad noored viskasid parkimismaja katuselt alla kaks ostukäru. 

Politseile on vandaalitsejad teada.

Pärnu politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhi Üllar Küti sõnutsi on parkimismaja omanik politseile avalduse teinud ja kokku on lepitud kohtumine, et arutada, kuidas annaks olukorda parandada.

„Kahjuks on tegemist alaealistega, kellel on sotsiaalsed probleemid. Mitu neist on alla 14aastased ehk mittesubjektid. See tähendab, et seaduse mõistes on nad süüvõimetud. Paraku on needsamad noored seotud mitme teisegi juhtumiga Pärnus. Nende teod on ajendatud eri teguritest: ühelt poolt on suur mõjutaja kambavaim, teisalt puudub neil vanemlik hool,” seletas Kütt.

Ennetus- ja menetlustalituse juht kinnitas, et politsei fikseerib need olukorrad, vestleb noortega. ”Mingiks ajaks on probleem justkui lahendatud. Aga selge on, et probleem on sotsiaalselt palju laiem ja nende noortega tegelevad eri asutused, sealhulgas lastekaitse. Kindel on see, et neile peab pöörama tähelepanu ja pakkuma sellist tugivõrgustikku, mis võimaldaks nad õigele teele suunata,” tõdes ta.

Küti sõnutsi ootavad inimesed, et olukord laheneks kiiresti. Paljudel tekib soov neid noori rangelt karistada ja koguni vangi saata, kuid ääretult tähtis on mõista, et sellised noored vajavad tegelikult abi.

„Kui me jätame nad praegu tähelepanuta, võivad nende tegudest tulevikus välja kasvada kuriteod ja siis seisame silmitsi juba palju keerulisemate probleemidega,“ lausus Kütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles