Aasta linnu joonistusvõistluselt toodi auhind Vändrasse

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti ornitoloogiaühing andis reedel, 23. novembril üle auhinnad parimatele aasta linnu joonistajatele ja avas väljapaneku, mida näeb jaanuari lõpuni. Auhinnaline kolmas koht tuli Vändrassegi.

Ornitoloogiaühingu korraldatud aasta linnu joonistusvõistlusele laekus 4000 pilti igas eas huvilistelt. Žürii hindas töid neljas vanuserühmas, auhinnad otsustati anda 17 joonistuse autorile.

Valikut oli žürii liikmete sõnutsi raske teha, sest häid pilte leidus palju. Hindajaile jäid silma nii linnu olemuse kujutamine julgete ja tugevate värvidega, joonistuste tehniline meisterlikkus kui  minimalistlik väljendusviis.

Kuni seitsmeaastaste seas jagasid esi- ja teist kohta Arsenii Kukk ja Karl-Erik Kungla, kolmanda koha saavutas Timur Cherkasskikh. Kõige enim laekus töid kaheksa- kuni 12aastaste vanuserühmas, kus võitis Madis Kruusmann, teine ja kolmas koht kuulus Otomar Saarele, Jekaterina Išuninale, Helen Medijainenile ja Kristiine Mõisale.

13–17aastastest joonistajatest pälvis esikoha Hanna Vinter, teist ja kolmandat kohta jagasid Aleksandra Martin, Annaliisa Lepik ja Kirke Kirt. Täiskasvanute hulgas tulid esimeseks–teiseks Birgit Pruus ja Kadi Preegel, kolmandaks Helena Sokk, Kristel Vaher ja Vändra elanik Merlyn Kotljar.

Žüriisse kuulusid Tartu kunstnike liidu juhatuse esimees Markus Toompere, Tartu lastekunstikooli direktor Piret Viirpalu, Tartu ülikooli loodusmuuseumi kunstnik-kujundaja Margot Sakson, Eesti jahimeeste seltsi esindajad Kärolin Kiis ja Andra Hamburg ja ornitoloogiaühingu metsiseekspert Ivar Ojaste.

Eriauhinna Eesti jahimeeste seltsilt, mille vapilind on metsis, sai 15aastane Marileen Nael. Jahimeeste seltsi ajakirja Eesti Jahimees toimetaja Andra Hamburgi sõnutsi jäi neiu töö silma eripärase stiili ja väljendusega. “Meie vapilind metsis tõuseb pildil esile nii kompositsiooni kui selle poolest, kuidas kunstnik on linnu uhket sulestikku ja olekut kujutanud,” põhjendas Hamburg.

Joonistusvõistluse paremate tööde näitus Tartu ülikooli loodusmuuseumis jääb avatuks 31. jaanuarini 2019.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles