Jahimehed loendavad suurkiskjaid elektroonselt

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jahimeeste seltsi juhatuse liige Jaanus Põldmaa näitab arvutiekraanil, kuidas karu, ilvese või hundi loendus kastikestena välja näeb.
Eesti jahimeeste seltsi juhatuse liige Jaanus Põldmaa näitab arvutiekraanil, kuidas karu, ilvese või hundi loendus kastikestena välja näeb. Foto: Mailiis Ollino

Pärnumaa jahi­mehed alustasid esimesena riigis suurkiskjate loendamist elektroonselt, et kütid, põllumajandustootjad ja loodushuvilised saaksid paari hiireklõpsuga ülevaate, kus on nähtud karu, ilvest või hunti. Andmestikku lisandub šaakal, kes väikekiskjana teeb palju peavalu.

Eesti jahimeeste selts (EJS) erandab ja haldab keskkonnainvesteeringute keskuse tugimisel kahte infosüsteemi: dokumendihaldusele keskendunud Metsist ning jahilubade ja ulukiseire andmestikku koondavat Jahist, mida katsetavad Pärnumaa jahimehed. EJSi juhatuse juurde on moodustatud IT-komisjon eesmärgiga laiendada kogu loendus üle riigi juba sellel hooajal.

“Jahimeeste selts suhtub Pärnumaa algatusse väga toetavalt,” kinnitas EJSi tegevjuht Tõnis Korts.

Kortsu sõnade kohaselt on jahi­meeste katusseltsi algatatud Jahise üks sihte luua ulukite elektroonne andmebaas. Lähi­tulevikus tahab selts ulukiseire andmeid keskkonnaagentuurile edastada e-riigi vääriliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles