Linnavoliniku väidetavad kaasosalised tunnistasid end süüdi

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu liige Ago Kalmer endal süüd ei näe.
Pärnu linnavolikogu liige Ago Kalmer endal süüd ei näe. Foto: Mailiis Ollino

Prokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt mõjutas Pärnu linnavolikogu liige Ago Kalmer kohalikku ehitusfirmat Rahila OÜd koostama ja tasuma võltsitud arveid. Ehitusmaterjali müük, elektritööd ja transporditeenuse osutamine on vaid osa eriasjade prokuröri Kaido Tuulemäe ette loetud väljamõeldud töödest-teenustest arvetel ehk näilikest tehinguist, millega Kalmer viis endale ja äripartnerile kuulunud Agal Kinnisvarad OÜst aastail 2011–2013 välja 92 140 eurot.

Prokuröri kogutud tõendite põhjal jõudis kogu raha Kalmeri või tema lähedastega seotud ettevõtete kontodele. Uurimisorganid jälgisid rahakandeid neljanda isikuni. Prokurör esitas kohtule skeemi, milliste firmade kaudu raha võltsarvete alusel liikus.

Koos Kalmeriga on kohtu all fiktiivsete arvete esitajad, Rahila kaks omanikku, kellele pannakse süüks omastamisele kaasaaitamist.

Kalmer peab süüdistust arusaamatuks, kuna raha liikus tema enda firmade vahel. “Kuidas saab inimest süüdistada, kui sa oled ühes ettevõttes omanik ja juhatuse liige ja teises ettevõttes ka omanik ja juhatuse liige ja teed äritehinguid kahe oma ettevõtte vahel? Milles saab siin seisneda kuritegu?” küsis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles