Lasteombudsman annab Leiutajateküla Roosile üle sünnitunnistuse

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lottemaa teemapark.
Lottemaa teemapark. Foto: Urms Luik

Sel laupäeval lõpeb Tahkurannas Lottemaa teemapargis “Eesti Vabariik 100” laste- ja noorteprogramm. Viimase suure kingitusena lastele tuleb jaanuaris ekraanile film „Lotte ja kadunud lohed“, mille tegelaskuju Roosit riigi suurjuubelile pühendatud kava lõpetamisel tervitatakse.

“Laste- ja noorteprogramm on juubeliperioodil pakkunud imelisi elamusi ja kaasanud sadu tuhandeid lapsi ja noori Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tähistamisse,“ sõnas riigikantselei “EV 100” programmi juht Maarja-Liisa Soe. „Lastele ja noortele pühendatud sündmuste korraldamisse on panuse andnud paljud inimesed ja ühiselt on väga suur asi korda saadetud.”

Lõpetamisel tänatakse programmis osalenuid ja tervitatakse viimase suure kingituse „Lotte ja kadunud lohed“ filmi  tegelaskuju Roosit. Lotte väikesele õele Roosile annab sünnitunnistuse üle õiguskantsler ja Eesti lasteombudsman Ülle Madise.

„Mul on ääretult hea meel, et juubeliaastal pöörati erilist tähelepanu lastele ja noortele. Ettevõtmisi, mis liidavad põlvkondi ja süvendavad oma riigi tunnet, oli kõikjal Eestis ja igaühele: sülelastest eakateni. Loodan, et see võimas õlg-õla-tunne jääb kestma,“ märkis Madise.

Ühtlasi avatakse laupäeval Lottemaa teemapargi jõulumaa.

Kokku hõlmas “EV 100” laste- ja noorteprogramm ligemale 840 sündmust. Suuremad algatused olid näiteks „Laste vabariik“, „Eesti 100 tamme“, „Igal lapsel oma pill“ ja „100 e-külalistundi“, millest on osa saanud üle 200 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles