Uue kunsti muuseumi võlg üha kasvab (1)

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas ja kui palju on Esplanaadi 10 hoones tegutsev Pärnu uue kunsti muuseum kinnisvara omanikule üüri maksnud, pole päris täpselt teada.
Kas ja kui palju on Esplanaadi 10 hoones tegutsev Pärnu uue kunsti muuseum kinnisvara omanikule üüri maksnud, pole päris täpselt teada. Foto: Mailiis Ollino

Mullu oktoobris Pärnu uue kunsti muuseumi (UKM) ja hoone omaniku vahel sõlmitud rendilepingu järgi peab sihtasutus maksma iga kuu hoonet haldavale ettevõttele Novira Capital OÜ 10 000 eurot. Ettevõtte esindaja sõnutsi võlg üha kasvab. Muuseumi esindaja väitel pole maja omanik uute kokkulepete sõlmimiseks ühendust võtnud ja näeb vastutust linnavalitsusel, mitte sihtasutusel.

UKMi kauaaegne eestvedaja ja kuraator Mark Soosaar jäi üürimurest rääkides sõnaahtraks. “Praegu läheb kõik väga hästi,” vastas ta küsimusele, kuidas asutusel on vahepeal läinud ja millisele kokkuleppele on nad 10 000eurose üüri suhtes ruumide haldajaga jõudnud. “Mul ei ole aega selle jamaga tegelda, helistage linnavalitsusele.”

Novira Capital juristi Reet Lääne sõnutsi on muuseumi üürivõlg endiselt üleval ja ajapikku kasvanud. Rohkem ei soostunud Lääne aga kommentee­rima.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles