Kohalik perearst pani parlamendi seadust muutma

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2016. aastal lülitasid inspektorid välja Tõstamaa tervisekeskuse toonase röntgeniaparaadi, millel Madis Veskimägi istub.
2016. aastal lülitasid inspektorid välja Tõstamaa tervisekeskuse toonase röntgeniaparaadi, millel Madis Veskimägi istub. Foto: Urmas Luik

Tõstamaa tervise­keskus pälvis 2016. aasta juunis üleriigilise tähelepanu, kui keskkonnainspektsiooni ja tervise- ja keskkonnaameti inspektorid lülitasid välja sealse röntgeniaparaadi. Põhjusel, et seaduse järgi polnud peretohtril õigust sellega töötada.

Seepeale algatasid kolm Pärnumaa rahvasaadikut ja üks Viljandimaa esindaja riigikogus seaduse muudatuse eelnõu, mis laiendab perearstide õigusi selliselt, et neil on võimalik tegelda eriarstiabi esmase diagnostikaga ja kasutada kiirgusseadmeid. Tuleval kolmapäeval on tervishoiuteenuste korraldamise seaduse muudatused riigikogus kolmandal lugemisel.

Tõstamaa perearsti Madis Veskimäe jutu järgi sai talle 23 aastat tagasi maatohtriks tulles kohe selgeks, et kui iga päev käib paar–kolm inimest, kes trauma tõttu või hingamiselundite sümptomite täpsustamiseks vajab uuringut, tuleb leida lahendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles