Pärnakad tutvustavad siinseid turismiatraktsioone Tourestil

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu boks Helsingi turismimessil.
Pärnu boks Helsingi turismimessil. Foto: Pärnu linnavalitsus

Homsest pühapäevani osalevad Pärnumaa turismiettevõtjad koostöös Pärnu linnavalitsuse ja SA Pärnumaa Arenduskeskusega Tallinnas Baltikumi suurimal turismimessil Tourest.

Kolme päeva jooksul tutvustatakse messikülastajatele ja koostööpartneritele 2019. aasta Pärnumaa uudiseid ja sündmusi. Erilist tähelepanu pööratakse Pärnu muulide 150. aastapäevale, mida täiendavad põnevad aktiivse puhkuse pakkumised kogu maakonnast.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja teatel jagatakse messil kalendreid, kus peale tähtsündmuste on kirjas teemanädalate programmid. Kaaseksponentidena on Pärnumaa pinnal esindatud Pärnu muuseum, Endla teater, Pernova loodusmaja ja rohelise jõemaa ettevõtjad.

Lapsi ja nende vanemaid rõõmustab Pärnumaa maitsete koostöökogu turismiettevõtjate korraldatud lasteala, kus kõigil avaneb võimalus meisterdada, nuputada ja niisama lustida. Sel aastal saavad lapsed ise kokata, valmistada ehedat ja mõnusat eestimaist maiust.

„Puhka Eestis“ hallis Pärnumaa ettevõtjate kõrval pakuvad külastajatele Pärnumaa hõrgutisi „Elamuste ja maitsete“ hallis Pärnu lahe partnerluskogu, Liivi lahe kalanduskogu, rohelise jõemaa koostöökogu, Soomaa Turism ja paljud kohalikud talud.

Touresti avapäeval annab Eesti turismifirmade liit välja järjekordsed aasta turismiedendaja ja -objekti tiitlid. Sel korral kuuluvad nominentide hulka Tõstamaa osavallas tegutseva Maria turismitalu perenaine ja -mees Riina ja Enn Rand, kes kandideerivad aasta turismiedendaja auhinnale.

28. rahvusvaheline turismimess Tourest kestab 8.–10. veebruarini Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses. Mullu külastas messi kolme päevaga kokku üle 30 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles