Lääneranna vald kinnitas auraha ja teenetemärgi kujunduse (1)

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääneranna valla auraha ja teenetemärk.
Lääneranna valla auraha ja teenetemärk. Foto: Lääneranna vald

Möödunud nädala volikogu istungil kinnitas Lääneranna vald auraha ja teenetemärgi kujunduse.

Lääneranna valla auraha ja teenetemärgi kujunduses on kasutatud kaht läbivat sümbolit: taustale kujundatud merre suubuvat jõge ja laevaköit. Taustamotiiv peegeldab Lääneranna valla kaunist loodust ja viitab asukohale mere ääres. Auraha ja teenetemärki raamiv laevaköis viitab samuti valla asukohale mere ääres ning ühtlasi tähistab nii valla kui siinsete inimeste tugevust ja sitkust.

Lääneranna valla teenetemärk.
Lääneranna valla teenetemärk. Foto: Lääneranna Vald

Auraha medaljonil on aga kasutatud sümbolina Põhjanaela, mis samuti viitab valla elanike merega seotud tegevusaladele. Inimkonna üks olulisemaid taevakehi on teadupärast kasutatud kui kompassi, mis näitas meremeestele koduteed, siit ka selle kuulsus õnnetoova tähena. Valla aurahal tähistab see aga aukodanikku ja seda, millise inimesega tegu: ta on silmapaistev ja oluline.

Lääneranna valla auraha.
Lääneranna valla auraha. Foto: Lääneranna Vald

Vastavalt Lääneranna valla tunnustuse avaldamise korrale, mis võeti vastu mullu detsembriistungil, on valla autasud aukodaniku nimetus, millega kaasneb auraha, teenetemärk ja tänukiri. Aukodaniku nimetus omistatakse ühele isikule üks kord valla erilise austusavaldusena Lääneranna vallale osutatud silmapaistvate teenete eest.

Teenetemärk antakse ühele isikule üks kord väljapaistvate teenete või pikaajalise töö ja loomingu eest, mis on andnud püsiva panuse kultuuri, majanduse või muu valdkonna arendamisele. Teenetemärke antakse välja Lääneranna vallas mitte sagedamini kui kolmel korral aastas. Aukodanikuks nimetamise ja teenetemärgi andmise otsustab vallavolikogu, kuid taotlusi ja ettepanekuid võivad esitada kõik.

Lääneranna valla auraha ja teenetemärgi kujunduse autor on Roman Tavast OÜ kunstiline juht Kairin Koovit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles