Kihnlasi ootab Berliinis külgkorviga mootorratas

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmas levival kuvandil kördisaba lehvides ­Kihnus külgkorvidel ringi kihutavatest naistest on alus olemas.
Maailmas levival kuvandil kördisaba lehvides ­Kihnus külgkorvidel ringi kihutavatest naistest on alus olemas. Foto: Silvia Paluoja

Kihnu seitsmeliikmeline esindus lendab sel reedel Saksamaale, kus toimub maailma suurim turismimess ITB Berliin, millest võtab osa üle 180 riigi. Eesti 60ruutmeetrisele ühisstendile on paigutatud foto­atraktsioonina külgkorviga mootor­ratas, sest levinud teadmise järgi sõidavad Kihnu naised kördi lehvides nendega ringi. EASi (ettevõtluse arendamise sihtasutus) vahendusel võivad kihnlased ennast võõrsilgi koduselt tunda, kuigi neile traditsiooniline sõiduriist ei pärine Liivi lahe suurimalt saarelt, vaid selle laenas EAS Tallinna elanikult.

Turismimajanduse aasta suursündmusel esinevad Kihnu pillilapsed Noodi Mirjam, Uiõ-Matu Anni ja Maria ning täiskasvanud pillimängija Kuraga Helga. Laulavad-tantsivad Noodi Maie ja Järsumäe Reena ning panuse UNESCO suulise ja vaimse maailmapärandi nimekirja kantud kultuurikillu tutvustamisse annab Uiõ-Matu Mare ehk Mare Mätas kui SA Kihnu Kultuuriruumi juhataja.

“Teeme seal Kihnule kampaaniat, tutvustame regilaulu, külalaulu, tantsu ning pillimängu tava, puhkehetkedel teeme käsitööd,” selgitas Mätas. “Mootorratta juurde on sätitud kördid, millega külastajad saavad ennast pildistada. Sakslaste huvi Kihnu vastu suureneb aasta-aastalt, läheme kohale ja räägime nendega.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles