Kohtumõistja tuleb otse rahva hulgast

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Kurs on kaheksa aastat esindanud rahvakohtunikuna kohtuprotsessis professionaalse kohtuniku kõrval reakodaniku arvamust.
Teet Kurs on kaheksa aastat esindanud rahvakohtunikuna kohtuprotsessis professionaalse kohtuniku kõrval reakodaniku arvamust. Foto: Mailiis Ollino

Kuigi võiks arvata, et kohtusüsteemis tööleasumiseks peab aastaid käima ülikoolis ja olema väga heade õigusteadmistega, siis tegelikult päris nii ei ole. Teet Kurs, kes aastaid olnud tippjuht eri ettevõtteis, otsustas umbes kaheksa aastat tagasi, et soovib tegutseda kohtusüsteemis ja olla üks õigusemõistjatest. Enne seda otsust ei olnud ta sellel erialal päevagi töötanud.

Kurs meenutas, et kui kaheksa aasta eest kuulutati välja rahvakohtuniku valimised, ei pööranud ta alguses neile ülemäära tähelepanu. “Ma ikka päris Pärnu Postimehe viimaselt leheküljelt ei lugenud seda töökuulutust,” meenutas ta naljaga pooleks.

Mõte rahvakohtunikuks pürgida sai alguse hoopis linnavalitsuse istungilt, kus Kursi käest küsiti, kas ta ei sooviks kandideerida. Pärast koosolekut luges ta töö kohta lisainfot ja otsustas proovida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles