Pooltühi või ei, olmeprügikonteinerit tuleb tühjendada iga kuu

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olmejäätmete vedu toimub Pärnu linnas iga kuu.
Olmejäätmete vedu toimub Pärnu linnas iga kuu. Foto: Arvo Meeks

Kuigi jäätmeseaduses on kirjas, et tiheasustusalalt, kus biojäätmete kompostimine on jäätmetekke kohas tagatud, võib olmeprügi regulaarselt ära vedada kord 12 nädala jooksul, siis Pärnu linna elanikele ei ole sellist võimalust jäetud.

Pärnu linnas kehtib 2013. aastal vastu võetud jäätmehoolduseeskiri ja olmejäätmete vedu toimub iga kuu.

Aga kui ei teki isegi poole konteineri täit olmejäätmeid kuuga, kas tuleb maksta veo eest ikka samamoodi nagu täis konteineri eest? Kas on võimalus tellida prügivedu suurema intervalliga? Kuigi Pärnu linnavalitsuse keskkonna ja heakorra peaspetsialisti Marve Virunurme selgituse kohaselt on riiklikus jäätmeseaduses öeldud, et olmejäätmeid võib ära vedada ka kord kolme kuu jooksul, ei ole see kohustuslik ja Pärnu linn ei ole seda nõuet enda eeskirja lisanud.

“Linnavara ja heakorrateenistuse spetsialistid leiavad, et tiheasustusalas on igakuine jäätmevedu mõistlik, lähtudes hügieeni ja keskkonnakaitse aspektidest,” lausus Virunurm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles