Alaealiste kuritegevus tegi suure kasvu, süütegusid pannakse toime üha nooremalt

Lauri Habakuk
, Pärnu Postimehe tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palju on olnud juttu, et korrakaitsjad ei tule probleemsete noorte ohjamisega toime. Ometi oli mullu siinses prokuratuuris alla kolme kuuga lahendatud alaealistega seotud kriminaalasjade protsent Eesti kõrgeim: 66.
Palju on olnud juttu, et korrakaitsjad ei tule probleemsete noorte ohjamisega toime. Ometi oli mullu siinses prokuratuuris alla kolme kuuga lahendatud alaealistega seotud kriminaalasjade protsent Eesti kõrgeim: 66. Foto: Andres Adamson

Prokuratuur avaldas läinud nädala lõpus aastaraamatu, kust muu hulgas selgub, et Lääne prefektuuri tööpiirkonnas, kuhu kuulub Pärnumaagi, suurenes menetlusaluste alaealiste arv mullu 51 protsenti. Väljaanne ei jäta puudutamata väga laia kõla­pinna leidnud Pärnu perevägivalla katseprojekti, tuues välja selle võlu ja valu.

Lääne ringkonnaprokuratuuri juhtprokurör Kristine Tamm kirjutab aastaraamatus, et kui tunamullu tegelesid siinsed prokurörid 129, siis mullu 195 noore õigusrikkujaga. Paljud neist panid kuriteo toime rühmas ega piirdunud vaid ühe teoga. “Murelikuks ei tee ainult kuritegevuse kasv, vaid ka asjaolu, et süütegusid pannakse toime üha nooremalt,” nendib juhtprokurör.

Siinne ringkond teeb menetletud alaealiste arvu kasvu poolest ülejäänud piirkondadele ära pika puuga. 51protsendise kasvuga Lääne ringkonnaprokuratuurile järgnevad Lõuna piirkond kümne ja Põhja kaheksa protsendiga. Vaid Viru ringkonnaprokuratuuris vähenes menetlusaluste alaealiste hulk – kaheksa protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles