Mihhail pidas 102. sünnipäeva

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kukel on selg sirge kõrgest east hoolimata.
Mihhail Kukel on selg sirge kõrgest east hoolimata. Foto: Ants Liigus

Eile võttis teisipäeval oma 102. sünnipäeva tähistanud pärnakas Mihhail Kukk vastu Pärnu abilinnapea Jane Metsa õnnitlused ja kergitas koos külalistega šampanjaklaasi.

Eakas mees on oma noorema tütre Astrid Juhani sõnutsi muidu terve inimene, vaid nägemine, kuulmine ja tasakaal kipuvad alt vedama.

Veel eelmisel kevadsuvel võis Mihhaili Mai tänaval näha mitu korda päevas koera jalutamas, praegu mees siiski halva nägemise tõttu väljas ei käi.

“Isa on vaid mõne korra tõsisemalt haige olnud, viimati 30 aastat tagasi kopsupõletikku põdedes, kui Pärnu haiglas soovitati juba surilinad valmis panna,” rääkis tütar. “Õnneks Tallinna haiglas raviti ta terveks. Paar aastat tagasi ütles perearst isa kardiogrammi vaadates, et see on parem kui paljudel noortel inimestel.”

1909. aasta 29. novembril Seljametsas sepa peres sündinud mees on pere viiest lapsest vanim, õed-vennad on tal praeguseks surnud. Mihhaili isa suri varakult, nii tuli vanimal pojal linna tööle tulla, et peret toetada.

Ehitustöölise õpilasena töömeheteed alustanud Mihhail sai kätte puusepa ja tisleri tunnistuse ning töötas aastakümneid Sindi vabrikus ehitustööde juhatajana.

Pensionile läks mees alles pärast 80. sünnipäeva, mida ta, muuseas, tähistas reisiga Baikali äärde, kus vitaalne härra hommikul kella neljani tantsu keerutas.

“Ta on elus väga palju tööd teinud, suur hulk maju Sindis on tema ehitatud,” ütles tütar. Lisades, et Mihhail on olnud väga hea isa oma kahele tütrele, tänu kellele on mees kolmekordne vanaisa ja kahekordne vanavanaisa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles