Kodutütred otsivad aasta ema

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidulik lillekimp.
Pidulik lillekimp. Foto: Mihkel Maripuu

Kelle õlgadele asetatakse “Pärnumaa aasta ema 2019” tunnustusena kaunis käsitöötekk, selgub emadepäeva künnisel, 12. mail austamisvastuvõtul kunagise maavalitsuse saalis nende emade hulgast, kelle kohta on tähtajaks saadetud esildis.

Kodutütarde ja Naiskodukaitse Pärnumaa ringkond valib aasta ema seitsmendat korda ja ootab esildisi oma kodu- või Facebooki lehele aprilli lõpuks. Juhised on samas ja Kodutütarde Pärnumaa ringkonna vanem Aina Tarvis märkis, et esildise esitamine on lihte ja igale jõukohane, kuid lähtuma peab statuudist. Selle järgi peab aasta ema kandidaat olema kantud Pärnu maakonna elanike registrisse, tema peres kasvab vähemalt kolm last ja ta võib olla üksikema.

Üleriigiliselt pälvis Kodutütarde Pärnumaa ringkonna algatus ja järjepidevus aasta ema valimisel ringkonna silmapaistvaima teona aasta pärli auhinna.

Pärnumaa aasta emaks on valitud aastal 2018 Katrin Mumme, 2017 Maire Lehikoinen, 2016 Merle Laidro, 2015 Hele-Riin Verlin, 2014 Inna Raudsepp, 2013 Diana Tarand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles