Osa rannapargist saab uue ilme

Pärnu Postimees
Copy
Suve alguseks saab osa Pärnu rannapargist uue ilme.
Suve alguseks saab osa Pärnu rannapargist uue ilme. Foto: Andres Teiss

Juuni alguseks saab uue ilme osa Pärnu rannapargist, mis jääb Supeluse, Suvituse ja Pärna tänava ning Estonia spaakeskuse termide vahele.

Eelmise aasta detsembris paigaldas Leonhard Weiss Energy pargiosa teede äärde 14 valgustit, mis läksid maksma 31 460 eurot. Äsja lõppes uus riigihange, mille võitja TL Lõiked asendab senised asfaldist pargiteed kiviparketist teega ning paigaldab teede äärde pingid ja prügikastid. Tööd peavad olema lõppenud 31. maiks ja lähevad maksma 81 990 eurot.

Uued betoonkivid on musta värvi. Kümme pargipinki on seljatoega, kolm ilma selleta. Prügikaste pannakse kuus.

Seljatoega pargipingid kingib linnale Pärnu Rotary klubi, kes on viis aastat tagasi pargiosa Supeluse tänava poolsele küljele vahtra istutanud.

Samas asuvad ka Sloveenia presidendi Milan Kucani 28. novembril 1998 istutatud rumeelia mänd, Poola presidendi Aleksander Kwasnievski 24. augustil 1999 istutatud rumeelia mänd, kaks Eesti presidendi Arnold Rüütli ja tema kaasa Ingrid Rüütli 2003. ja 2016. aastal istutatud puud, Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese ja proua Ieva Ilvese 2016. aastal istutatud punane tamm ning olümpiamängude pronksimeeskonna Tõnu Endreksoni, Andrei Jämsä, Kaspar Taimsoo ja Allar Raja 26. septembril 2016 istutatud püramiidtamm.

2016. aastal istutasid Rannaparki püramiidtamme olümpiamängude pronksimeeskonna liikmed Tõnu Endrekson, Andrei Jämsä, Kaspar Taimsoo ja Allar Raja.
2016. aastal istutasid Rannaparki püramiidtamme olümpiamängude pronksimeeskonna liikmed Tõnu Endrekson, Andrei Jämsä, Kaspar Taimsoo ja Allar Raja. Foto: Mailiis Ollino
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles