Kilingi-Nõmmes selgub emadepäeva eel võimlemismiss

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Emadepäeva juubelihõngulise võimlemispeo kavas on veerandsada etteastet.
Emadepäeva juubelihõngulise võimlemispeo kavas on veerandsada etteastet. Foto: Mailiis Ollino

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi spordihoone on reede, 10. mai õhtul kella seitsmest täidetud ilu ja graatsiaga, kui ligemale 160 võimlejat esineb publikule tavaks kujunenult emadepäeva võimlemispeol, kus prominentsel meesžüriil tuleb täita keeruline ülesanne: valida võimlemismiss ja graatsilisim rühm.

Juubelihõngulise 30. võimlemispeo kavas on veerandsada etteastet. Ürituse otsa teevad lahti kohaliku gümnaasiumi rahvatantsijad. Peale kohaliku Githa võimlemisklubi ja Krõlli lasteaia rühmade esinevad Sindi avatud noortekeskuse Täheratas ja Rüht Pärnust, värvikust lisavad Saarde Coopi tantsutüdrukud ning Githa vilistlasrühm on lubanud tulla publiku ette üllatuskavaga, millesse nad ei ole pühendanud isegi peoõhtu juhti ega treenerit Margit Schmidti.

“Esimene võimlemispidu toimus meil 1990. aastal, pärast seda, kui iluvõimlemistreener Eha Smolina tuli kodukanti ja rühmi oli juba nii palju, et saime pidu pidada kaarhallis koolimaja kõrval,” rääkis Schmidt.

Võimlemismissi hakati valima kümmekond aastat hiljem, selle tiitliga on pärjatud näiteks näitlejatar Maiken Schmidt ja tantsustuudio omanik, fotograaf Sigrid Absalon.

Läinud mais krooniti võimlemismissiks Johanna Tammist (Githa rühm Infinitum) ja elegantseima grupi aupaistes jättis peosaali Githa koondrühm, treenerid Smolina ja Sairi Sutt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles