Lääneranna opositsioon pole vallalehega rahul

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Lääneranna vallavolikogu opositsiooni liider Rait Maruste kritiseeris viimases Lääneranna Teatajas valla lehte.
Lääneranna vallavolikogu opositsiooni liider Rait Maruste kritiseeris viimases Lääneranna Teatajas valla lehte. Foto: Urmas Luik

Lääneranna vallavolikogu opositsiooni liider Rait Maruste kritiseeris viimases Lääneranna Teatajas vallalehte. Maruste sõnutsi kajastab omavalitsuse väljaanne liiga vähe vallajuhtide töid ja tegemisi.

"Lehe umbes 20-leheküljelisest mahust on volikogu kajastatud lühiuudistes, see on pool lehekülge," kirjutas volikogu liige.

Kuigi vallavalitsuse lühiuudiste kajastuse maht on tavapäraselt kaks korda suurem, ei piisa Maruste hinanngul sellestki: needki uudised on telegrammi stiilis ja voliniku väitel eimidagiütlevad. "Mis ja miks on päevakorras, kes mida esitab ja põhjendab, kuidas arutati ja hääletati, on kajastamata," nentis Maruste.

"Näide viimasest Lääneranna Teatajast: anti üürile Lääneranna valla omanduses olev eluruum. Mis on selle teate uudis- või teabeväärtus valla elanikele?" küsis volinik. Tema hinnangul on muu seas vallaasjadest kirjutamine, nende üle arutamine ja ettepanekute tegemine ning juhtidelt selgituste küsimine ja saamine normaalne osa demokraatiast ja usalduslikust elukorraldusest.

"Seega oleks igati normaalne, kui valla leht pühendaks sellele vähemalt kolmandiku kuni poole mahust," leidis Maruste.

Lääne Elule ütles Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets, et ei nõustu Maruste kriitikaga. "Kirjutame otsusest nii palju, kui andmekaitse võimaldab," ütles vallajuht väljaandele.

Pikkmets pole kuulnud, et valla elanikud nuriseks lehe üle. "Pigem öeldakse, et leht on mahukam ja sisukam," märkis Pikkmets. "Võib-olla võiks olla rohkem avalikku poliitilist debatti, aga kas see on just kõige tähtsam? Kultuurimaja ja koolid tuleb korda teha ka poliitilise debatita."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles